Overslaan naar content

Maak kennis met Kay-Lee

Kay-Lee is sinds oktober 2021 werkzaam als recruitment adviseur en employer branding specialist bij Kaartje2go. Ze studeerde Human Resource Management richting talent development en volgde de minor prestatiepsychologie. Ze heeft zich na haar studie volledig gefocust op campus recruitment en corporate recruitment. En het is vloeken in de kerk, maar Kay-Lee is een Deventerse die werkzaam is in Zwolle.

Wil je jezelf voorstellen?

Ik ben Kay-Lee, 30 jaar en ik woon met veel plezier in de binnenstad van Deventer. Bij Kaartje2go ben ik verantwoordelijk voor de instroom van nieuwe medewerkers en het werkgeversmerk hashtag#BLIJMAKERS. Naast mijn werk ben ik vaak te vinden in de sportschool, word ik veel te blij van sportieve uitdagingen zoals obstacle runs en compenseer ik dat graag samen met vriendinnen op het terras, met wijn en een lekkere borrelplank.Twee jaar geleden ben je gestart bij Kaartje2go, je hebt destijds zelf gesolliciteerd. Hoe was dat recruitmentproces?

Na twee jaar bij een corporate kwam ik erachter dat een hele grote organisatie niet bij mij als persoon past. Ik ging op zoek naar een organisatie waar ik me op m’n plek zou voelen. Ik vond het versturen van kaarten altijd al leuk, dus ik kende Kaartje2go al. De vacature kwam voorbij op LinkedIn én ik werd getipt. Toen dacht ik: dit is meant to be.

Ik weet dat ik een bevestigingsmail kreeg met ‘binnen 14 dagen krijg je een reactie’. Toen dacht ik al: oké, hier is werk aan de winkel. Ik werd uitgenodigd voor een eerste gesprek, wat een heel open en positief gesprek was. Wat ik heel erg fijn vond was dat de tijd voor me werd genomen. Ik heb het ook wel eens anders ervaren, waarbij ik binnen 20 minuten was aangenomen en dan dacht: wow, dat gaat me iets te snel. Dus ik vond het fijn dat de tijd voor me werd genomen. Vervolgens had ik een meeloopochtend, wat heel chill was. Je ziet namelijk meteen wat er speelt en hoe de sfeer onderling is. Na die ochtend kreeg ik vrij snel te horen dat ik was aangenomen.

''Als je van binnen weet waar je blij van wordt, straal je dat uit, en werkt dat ook door in je baan.''

Wat heb je de afgelopen drie jaar bij Kaartje2go gedaan?

Ik ben begonnen met het leren kennen van de organisatie. Vervolgens ben ik in gesprek gegaan met medewerkers en ben ik de vacatureteksten gaan herschrijven. Natuurlijk heb ik ook meteen de reactietermijn aangepast naar 5 dagen! Naast het herschrijven van de vacatureteksten begon ik met het schrijven van een recruitmentplan en een employer branding plan. Vervolgens zijn we verschillende applicanttrackingsystemen gaan onderzoeken, hebben we het ATS Recruitee geïmplementeerd en is de werken-bij-website gebouwd, onze vacaturesite. Ook hebben we het werkgeversmerk hashtag#BLIJMAKERS gelanceerd en momenteel ben ik bezig om deze intern en extern op de kaart te zetten. Inmiddels solliciteer je bij Kaartje2go niet meer met een standaard motivatiebrief, maar geef je als sollicitant antwoord op motivatievragen. Zo maken we het proces voor de sollicitant makkelijker. In die twee jaar heb ik ongeveer 50 nieuwe medewerkers mogen aannemen en hebben we een enorme groei mogen doormaken.

Hoe ervaar je het werken bij Kaartje2go?

Ik ervaar het echt als heel erg leuk! Bij Kaartje2go kan ik mezelf zijn en word ik gewaardeerd om wie ik ben. Ondanks mijn af en toe chaotische en ongestructureerde aanpak. Je wordt echt gewaardeerd om wie je bent en wat je doet. Je voelt hier dat iedereen gelijk is, en dat ervaar je ook. Er zijn geen verschillen en je doet het met z’n allen. De balans tussen werk en privé is daarbij heel erg goed. Je krijgt eerder te horen “het hoeft niet morgen af” dan dat je te horen krijgt, “waarom is het vandaag nog niet af?” Het is je eigen leerproces en daar mag je je eigen invulling aan geven.

Waar ben je het meest trots op in je carrière?

Heb ik deze vraag zelf bedacht?! Het feit dat ik mijn scriptie heb afgerond, daar ben ik wel echt trots op. Verder vind ik het een beetje cliché om te zeggen dat ik trots ben dat ik van het mbo naar het hbo ben gegaan. En tuurlijk ben ik daar trots op. Maar ik vind niet dat niveaustappen belangrijke stappen zijn, want een mbo’er die goed is in zijn of haar vak vind ik net zo belangrijk. Ik vind dat je iets moet doen waar je blij van wordt. En ik denk dat ik trots ben dat ik nu iets doe waar ik echt blij van word. Ik denk sowieso dat ik vaker trots mag zijn op wat ik heb bereikt, wat ik heb gedaan en wat ik heb neergezet.Wat zou jij je vroegere ik meegeven?

Ik ben een paar keer goed hard onderuit gegaan. Ik denk dus dat ik tegen mezelf zou zeggen: doe waar je blij van wordt en voel niet de druk vanuit de maatschappij om bepaalde stappen in een bepaalde tijd te doen. Doe het op je eigen tempo.Wil je de lezers nog iets meegeven?

Ik ben nu blij met de stappen die ik heb gezet, dat zijn voor mij de juiste stappen geweest. Vooral ook dat ik opleidingen niet heb afgemaakt, een tussenjaar heb genomen en voor mezelf moest onderzoeken wat ik dan wel wilde. Verder vind ik reflectievermogen heel erg belangrijk als recruiter. Zorg dat je kan reflecteren en laat dat zien. Weet wie je bent, waar je voor staat en draag dat uit. Als je vanbinnen weet waar je blij van wordt, straal je dat uit, en werkt dat ook door in je baan.