Overslaan naar content

Maak kennis met Dagmar

Dagmar is sinds maart 2021 werkzaam als Product Manager Gifts bij Kaartje2go. Naast haar werk heeft ze een grote liefde voor fotografie. In dit interview leer je Dagmar beter kennen, en vertelt ze over haar loopbaan, drijfveren en werkzaamheden bij Kaartje2go.

Wil je beginnen met wat over jezelf te vertellen?

Zeker! Ik ben Dagmar, 29 jaar, en ik woon in Emmen samen met mijn man Luís en onze twee kinderen, Thiago en Lia.

Wat zijn je hobby's?

Fotografie is mijn nieuwste passie! Ik ben begonnen met zwangerschaps- en newbornfotografie en wil in de toekomst ook geboortefotografie gaan doen. Hoe ik dat precies ga combineren met mijn werk en gezin moet ik nog uitvogelen, maar dat komt vast goed. Momenteel heb ik in mijn vrije tijd niet zoveel ruimte voor hobby’s vanwege de zorg voor mijn kleintjes. Sporten doe ik nu niet meer, maar ik ben van plan om het weer op te pakken. Ik ben nog aan het ontdekken wat ik precies wil gaan doen (iemand tips?).

'' Kleine stappen zijn ook stappen. Volg je gevoel; als een bedrijf goed aanvoelt, is dat meestal ook zo.''

Hoe lang werk je nu bij Kaartje2go?

Ik werk hier nu drie jaar, sinds maart 2021. In de coronatijd was ik op zoek naar een nieuwe baan. Ik vond mijn baan bij Kaartje2go als Coördinator Gifts! Collega Amber deed dit werk eerst alleen, maar het werd te veel, dus ze zochten iemand voor de voorraad en ondersteuning. Het leek me ontzettend leuk, ook al had ik totaal geen ervaring in inkoop. En dat bleek een geweldige keuze!

Wat is je loopbaan geweest voor Kaartje2go?

Ik heb Sportmanagement en Ondernemen gestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam. Daarna heb ik stage gelopen bij FC Twente en ben ik daar aan het werk gegaan als Eventmanager. Helaas kwam corona en waren er weinig mogelijkheden binnen Eventmanagement. Gelukkig kwam Kaartje2go al snel op mijn pad!

Wat sprak je zo aan bij Kaartje2go?

Het open karakter van het bedrijf sprak me erg aan. Kaartje2go is een hip, jong bedrijf waar veel mogelijk is en waar je input gewaardeerd wordt. Tijdens het sollicitatiegesprek voelde ik mij meteen op mijn gemak. Toen ik hoorde dat ik de functie kreeg, was ik zes weken zwanger. Dat heb ik eerlijk verteld, ondanks mijn zorgen dat dit mijn kansen zou verkleinen. Gelukkig was het geen probleem, wat veel zegt over hoe Kaartje2go met haar medewerkers omgaat.Wat houdt de functie precies in?

Toen ik begon, hield ik me vooral bezig met het bijhouden van de dagelijkse voorraad, het schakelen met leveranciers en het zorgen dat alles op tijd binnen is. Ook dacht ik mee over promoties, zoals Moederdag. Inmiddels ben ik Product Manager Gifts en Accessoires. Nu richt ik me meer op de inkoop en pak ik grotere projecten op, zoals raamborden en gepersonaliseerde gifts. De dagelijkse gang van zaken wordt nu opgepakt door mijn collega’s Sylvia en Marlinde.Hoe is je groei geweest binnen Kaartje2go?

Dat ging eigenlijk best snel. Toen ik terugkwam van mijn verlof besloot Amber, de toenmalige Product Manager, om Content Lead te worden. Ik sprong dus echt in het diepe. Het was een half jaartje zoeken, maar daarna vond ik echt mijn draai. Ik heb in drie jaar tijd dus al een mooie groei doorgemaakt bij Kaartje2go. En dat geldt trouwens ook voor de afdeling Gifts zelf, zowel qua aantallen als werkzaamheden.Heb je gebruik gemaakt van het ontwikkelbudget bij Kaartje2go?

Ja, absoluut! Ik ben in het diepe gesprongen en ik wilde graag meer theoretische kennis opdoen. Dankzij het opleidingsbudget heb ik mijn NEVI 1 gehaald, de inkoopopleiding van Nederland. Dat was pittig, zeker omdat ik zwanger was van Lia, maar ik ben heel blij dat ik het gedaan heb. Het geeft me veel meer handvaten en zelfvertrouwen in mijn werk.Je hebt Sportmanagement gestudeerd en nu werk je als Product Manager Gifts. Waar ben je tot nu toe het meest trots op?

Eigenlijk ben ik het meest trots op wat ik nu doe. Er zijn ook veel projecten waar ik trots op ben, zoals de raamborden en het nieuwe assortiment enveloppen. Ik kwam zelf bijvoorbeeld met het idee voor een papierwaaier, en nu ligt de waaier op mijn bureau. Welk project hoop je helemaal mee te maken?

We hebben een nieuw project rondom gepersonaliseerde gifts. Ik ben een echte cijferjunkie geworden en geniet van het analyseren. Ik vind het bijvoorbeeld heerlijk om te kijken waar we nog kosten kunnen besparen. Voor mij zit hierin de kick en ik hoop dit project helemaal mee te krijgen. Wat onderscheidt Kaartje2go volgens jou van andere werkgevers?

Hoeveel oog ze hebben voor hun werknemers. De maandelijkse één-op-één gesprekken met Janco gaan niet alleen over werk, maar ook over persoonlijke zaken. Er wordt echt meegedacht over wat er mogelijk is.Wat zou je de nieuwe generatie mee willen geven?

Ga werken en doe overal ervaring op! Je hoeft niet meteen je droombaan te hebben. Kleine stappen zijn ook stappen. Volg je gevoel; als een bedrijf goed aanvoelt, is dat meestal ook zo. En als het niet past, zoek dan iets anders. Kennis en ervaring zijn zoveel waard, en elke stap brengt je dichter bij waar je wilt zijn.