Overslaan naar content

Maak kennis met Nanouk

Nanouk Hartjes is een echte creatieveling en heeft in 2023 stage gelopen als Visual Designer bij Kaartje2go. Wat niet veel mensen weten is dat ze als kind ooit Nederlands kampioen trampolinespringen werd. Maar nu springt ze liever de fotostudio in. Annemieke Nanninga, stagiaire uit team SEO & Content, had de eer haar te mogen interviewen. In dit artikel leer je Nanouk kennen en vertelt zij je alles over hoe het is om bij Kaartje2go stage te lopen.Zou je jezelf willen voorstellen?

Zeker! Ik ben Nanouk, ik ben 24 jaar en ik kom uit Harderwijk. Inmiddels zit ik alweer in het laatste jaar van mijn studie Cross Media en loop ik stage als Visual Designer in team (marketing) PIX bij Kaartje2go. In mijn vrije tijd zit ik graag met vriendinnen op het terras of ben ik in de kroeg te vinden. Het liefst met een ‘spatje’ (een typisch Harderwijks drankje) in de hand.Wat doe je bij Kaartje2go?

Ik zit in team PIX, ons team maakt alle visuals voor de website, de e-mails en voor social media. Het leuke is, elke dag is anders. De ene week ben ik met allemaal mails bezig. De andere week sta ik in de fotostudio omdat er producten of kaarten gefotografeerd moeten worden. Weer een andere dag ben ik uren aan het brainstormen. En als ik even ergens niet uitkom, dan kan ik zo iets anders oppakken. Daar ben je helemaal vrij in!

''Je krijgt echt de vrijheid om te leren wat je graag wilt leren.''

Hoe ben je bij Kaartje2go terechtgekomen?

Ik bestelde altijd al mijn kaartjes bij Kaartje2go, ik vond hen leuker dan alle andere kaarten webshops. En omdat ik op een gegeven moment zelf kaartjes wilde maken, was ik op zoek naar een bedrijf waar dat kon. Tijdens mijn zoektocht kwam ik bij Kaartje2go de vacature tegen voor een Visual Design Stagiaire. Doordat de vacature heel open en transparant was voelde het meteen goed.

Hoe was je sollicitatiegesprek?

Het was super gezellig. We hebben het natuurlijk gehad over wat ik graag wilde leren en wat mijn huidige skills al waren. Maar we hebben het ook lekker over koetjes en kalfjes gehad. Het was eigenlijk gewoon alsof ik met mijn vrienden aan tafel zat en daarmee aan het praten was. Tuurlijk hadden ze een paar kritische vragen, maar dat was ook allemaal heel open en niet vervelend. Als je ergens even geen antwoord op had was dat ook helemaal oké. Het was daardoor eigenlijk heel erg relaxed.

Hoe was je eerste week bij Kaartje2go?

Mijn eerste week, poeh, dat is al eventjes geleden. Mijn eerste dag was in ieder geval heel chill. Ook heel spannend natuurlijk, maar dat viel al snel weg omdat iedereen hier zo lief is. De rest van de week ben ik langzaam begonnen met mijn eerste opdrachten. Maar ook dat is allemaal op je eigen tempo. Je eerste week is een combinatie van veel prikkels maar tegelijkertijd ook veel rust. Ze houden er echt rekening mee dat het nog maar je eerste week is.Wat vind jij zelf het leukste aan stagelopen bij Kaartje2go?

Het team! Het is zo gezellig hier en je wordt overal in meegenomen. Daardoor ga ik met heel veel plezier naar kantoor. Ik vind werken op kantoor ook leuker dan thuiswerken. Want juist doordat het zo gezellig is, ga ik nog harder werken. Natuurlijk zijn de werkzaamheden ook leuk, maar een tof team helpt zeker mee!Hoe ervaar je de persoonlijke begeleiding tijdens je stage?

De begeleiding vanuit Kaartje2go is super chill. Elke week heb ik even een 1op1’tje met mijn stagebegeleidster. Daarin wordt altijd gevraagd hoe het gaat en of ik nog dingen wil leren. Je krijgt ook echt de vrijheid om te leren wat je graag wilt leren. Daarnaast kan je ook echt alles vragen hier op kantoor. Als je ergens niet uitkomt, of je wilt iets nieuws leren. Dan loop je gewoon even naar een collega om te leren van zijn of haar specialisme.Hoe ervaar jij jouw positie als stagiaire binnen Kaartje2go?

Je wordt vanaf dag één niet als een stagiaire behandeld. Sterker nog, er wordt koffie voor jou gehaald, in plaats van dat jij koffie voor anderen moet zetten. Al je werk wordt echt serieus genomen en echt gebruikt. Tuurlijk wordt er kritisch naar gekeken en als er feedback is dan wordt dat ook gegeven. Ik heb zelfs collega’s die tegen mij zeggen: ‘Oh ja, je bent een stagiaire, ik vergeet soms even dat je ook nog weer weg gaat.’ En dat heb ik stiekem zelf ook. Je bent echt onderdeel van het team en wordt ook zo behandeld.Wat zou je studenten die op zoek gaan naar een stage willen meegeven?

Kijk vooral heel erg naar wat voor bedrijf bij je past. Juist een goede klik is heel belangrijk, dat maakt je stage zoveel leuker! Daarnaast moet je natuurlijk ook echt wat kunnen leren tijdens je stage, wees daar ook vooral kritisch op. En mijn laatste tip: natuurlijk bij Kaartje2go stage lopen, want het is hier super gezellig!